Veel gestelde vragen wordpress hosting

Op deze pagina de veelgestelde vragen over onze hosting diensten.

Wat wordt bedoelt met “Managed WordPress Hosting”?

Managed WordPress hosting betekend dat je het website beheer doet samen met je hosting partij. Kortweg, jij de lusten en zij de lasten. Dit betekent dat die hosting partij inhoudelijk ook support op jou website biedt. Tevens doen ze daarnaast een groot deel van het (technisch) beheer.

 

Waarom zitten backups en updates in al jullie hosting pakketten?

Omdat wij vinden dat bereikbaarheid, back-ups en veiligheid minimale vereisten zijn voor een website. Men is zich er vaak niet bewust van maar er wordt de hele dag getracht in te breken. En daarbij komt; Een website die niet bereikbaar is zorgt er voor dat je omzet mis loopt.

 

Updates installeren is toch een kwestie van 1 click?

Dat zou je denken. Wij updaten niet zomaar, wij kijken wat een update omvat en waarschuwen je als er risico ontstaat. We nemen dan contact op en helpen je zoeken naar alternatieven. Vergelijk het met het vervangen van een oliefilter bij je auto. Hier kan er net zoveel fout gaan. Dan heb je graag een specialist bij de hand die oplost, of beter nog, die het voor je doet.

 

Waarom wil ik mijn WordPress website hosten bij CAP5?

Omdat wij diep gaande systeem informatie kunnen bekijken krijgt jou website de aandacht die hij verdiend. Zo kunnen wij snel zien of het probleem zit in WordPress, een plugin of je thema. En je aldus ook helpen om je probleem snel bij de juiste partij te krijgen. Zelfs met een verzoek tot verbetering aan de betreffende makers.

 

Wacht even … Waarom eigenlijk WordPress?

Omdat WordPress erg handig is! Wacht even … Uiteraard moet je niet voor alle (bedrijfs)oplossing WordPress inzetten. Heb je specifieke of uitgebreidere functionaliteit nodig kan een ander CMS of Framework een betere keuze zijn. (Zie ook: CAP5 Consultancy). Echter is, voor het bouwen van een mooie website, WordPress een wondermiddel.

 

Dus ik kan de volledige verzorging van mijn website door CAP5 laten doen?

Jazeker. Bij CAP5 doe je wat je wilt, veel zelf of compleet verzorgt uitbesteed. Wij kunnen software aanpassingen doen, helpen bij vormgeving, etc. Ook opbouw en verzorging van webshops doen wij. Kortom, CAP5 werkt nauw met je samen, tijdens de uitrol van een website maar ook tijdens de day-to-day werkzaamheden behorend bij een professionele WordPress website.

 

Specifieke hosting onderdelen

In deze sectie meer detail uitleg over de onderdelen en zaken die wij belangrijk achten:

Bereikbaarheid? Is er dan iemand die de hele dag mijn website controleert?

Nee, dat zou een kostbare zaak worden. Dit gebeurd automatisch, maar wel elke 5 minuten, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dus als er iets aan de hand mocht zijn met je website wordt je hierover bericht. Tevens kijken wij tijdens deze controle naar hoe snel je website geladen wordt.

 

Waarom is de laadsnelheid van mijn pagina’s zo belangrijk?

Dit is om twee hoofd redenen:

  • De eerste reden is dat gebruikers kunnen kiezen uit een groot online aanbod. Is jou website te langzaam dan kijkt men al snel bij de volgende.
  • Ten tweede heeft de laadsnelheid invloed op je plek in de Google zoekresultaten. Heb je een langzame website, zal google jou website lager in de resultaten plaatsen.

 

Ik las over CAP5’s actieve inbraakpreventie, wat is dit?

We doelen hier o.a. op het fenomeen “Brute Force” wachtwoord aanvallen (wiki ref: Brute_force), aldus het voorkomen daarvan. CAP5 gebruikt speciale actieve inbraak preventie software om jou website te beveiligen. We gebruiken ook een plugin die dient ter ondersteuning aan het besef dat je veilig met je wachtwoord (en website) om moet gaan.

 

Waarom de keuze voor een Gravity Forms licentie in jullie pakket?

CAP5 kiest voor de commerciële plugin Gravity Forms omdat daarmee eenvoudig hoogwaardige kwaliteit formulieren gemaakt kunnen worden. Ook koppelingen met aWeber, Mailchimp, etcetera zijn eenvoudig op te zetten. Doe jij een bijvoorbeeld workshop inschrijvingen of andere delen van je onderneming online dan wil je het gemak van Gravity Forms.

 

Waarom de Simple Comments plugin licentie?

Simple Comments, garandeerd een 100% spam vrij WordPress gebruik. Tevens integreert Simple Comments direct met Gravity Forms en is ook geschikt voor de beveiliging van Contact Form 7 en Woocommerce.

 

Wat zijn precies die Content Checks?

Stel je voor dat je m.b.v. een plugin een shortcode gebruikt om een formulier weer te geven op een pagina. Als nu onverhoopt die plugin uit staat zien je bezoekers een shortcode staan i.p.v. een formulier. Met de content checks borgen we dat je online bedrijfsprocessen door lopen. Denk aan reservering van vakanties of workshops, inschrijving op lessen, aanschaf van een product, etc.

Misschien denk je, “maar als niemand die plugin uit zet?”. Wat dacht je van onbedoeld misklikken, een update die niet gaat zoals verwacht, conflicterende plugins als je een nieuwe hebt geïnstalleerd. Een type fout in de short code. Kortom, wat je wilt weten is of je formulier te gebruiken is door je bezoekers, ongeacht al die redenen.

 

Wat is het verschil tussen een email doorstuurservice en een mailbox?

De doorstuur service is een alias, denk aan info@je-bedrijf.nl dat uitkomt op je prive mailadres. Het is een omleidingsadres dat je gebruikt voor inkomend verkeer. Wil je een uitgebreide grafische weergave kijk dan op deze publicatie over hosting onderdelen.

 

Wat is een web doorstuur service?

Een web doorstuur service kan je gebruiken om een geparkeerde domeinnaam op een pagina uit te laten komen van je bestaande website. Als voorbeeld, vul dit in bij je browser: www.goedidee.nl en kom dan hier uit: www.jebedrijf.nl/goedidee

NB: Vereiste is wel dat je de domein naar CAP5 verhuist.

 

CAP5 service en administratie

Vragen die over onze producten en diensten gaan.

 

Ik heb hosting pakket X maar wil onderdeel Y er bij hebben. Kan dit?

Ja dat kan. Wij proberen onze Hosting pakketten zo goed mogelijk af te stemmen op onze verschillende klanten, maar we hebben prijzen voor alles losse onderdelen. Heb je aan WordPress Hosting Basic genoeg maar wil je wel de anti-spam filtering licentie dan kunnen we die los voor je toevoegen.

 

Ik heb meer dan 1 website, krijg ik nu korting?

Jazeker, de staffel is als volgt opgebouwd:

Aantal websites / Korting / Bedrag per website
1 0 % € 15,00
2 5 % € 14,25
3 10 % € 13,50
4 15 % € 12,75
5 of meer 20 % € 12,00

 

 

Ik betaal bij jullie per maand. Betekend dit dat ik ook per maand op kan zeggen?

Dat klopt. Voor de hosting kan je stoppen wanneer je wilt en krijg je een backup mee van de complete website. Domeinnaam registraties gaan per jaar (soms per twee). Zou je opzegging nu net vallen aan het begin van een nieuwe domein periode kan het zijn dat je een afrekening krijgt. Maar daar ontstaan geen verassingen over want je weet de prijzen vooraf en kan dit als je wilt zelf na rekenen.

 

Ik kan op jullie website geen domeinnaam registeren. Levert CAP5 wel DNS and email?

Jazeker, wij leveren domeinnaam registraties en mail oplossingen van verschillende kaliber. Omdat wij vinden dat DNS, email- en website-hosting zijn 3 verschillende onderdelen zijn kan dat los geleverd worden. Hier vind je meer informatie over: Managed WordPress Hosting. Uitleg over additionele diensten vind je op de pagina Andere hosting diensten.

Niet precies helder waar je verstandig aan doet en graag een aanbeveling? Neem dan contact op.

 

Helpen jullie ook met verhuizen van websites, email en domeinnamen?

WordPress websites kunnen over het algemeen 1 op 1 gemigreerd worden naar de servers van CAP5. Wij kunnen verhuizing van email (adressen en data) en domeinnamen voor u verzorgen. Ook kunnen er in overleg andere soorten websites omgebouwd worden naar WordPress. Omdat dit veelal complexer is en meer werk met zich mee brengt maken wij graag een afspraak met u om de mogelijkheden te bespreken.

 

Wat kost wel en niet extra als CAP5 mijn website host?

Wij brengen pas (support)kosten in rekening als we meerwerk moeten verrichten. Alle zaken die je niet zelf binnen WordPress kan regelen doen wij. Kan het wel in WordPress opgelost worden mag je het zelf doen. Of je bespaart tijd en maakt gebruik van onze support.

 

Kan ik die support inkopen?

Uiteraard. Wij hebben voor kleine werkzaamheden uren bundels beschikbaar tegen gereduceerd tarief. Kijk onder “Professionele support” op de pagina: Extra hosting diensten.

Heb je grotere klussen of projecten neem dan contact op voor een offerte.

 

Staat je vraag er niet bij? We hebben er zeker een antwoord op. Neem contact op »

Hulp nodig?

CAP5 heeft naast de gratis WP Handleiding ook artikelen om je te helpen.

Naar de Support blog »

Managed Wordpress Hosting nodig?

CAP5 biedt Managed Wordpress Hosting van hoogwaardige kwaliteit.

Naar onze hosting »

Website nodig?

Overweeg je een nieuwe website of verandering aan bestaande? Wij helpen je graag met de realisatie.

Vraag een gesprek aan »

Bellen mag ook:

010 236 23 21