Wordpress 4.3Op de nacht van 18 op 19 augustus 2015 is de nieuwe WordPress versie 4.3 gepubliceerd. Dit artikel legt je in het kort uit wat er aan vernieuwingen tot je beschikking staat.

Tekst vormgeving shortcuts

Er zijn workflow verbeteringen geintroduceerd in de editor voor als je tekst aan het schrijven bent. Met de komst van WordPress 4.3 worden in de pagina/bericht editor kopteksten en lijsten tijdens het typen automatisch voor je omgezet.

 

Type dit:

 ## Koptekst

Het veranderd automatisch in:

Koptekst

 

Type dit:

  * puntenlijst

Het veranderd automatisch in:

  • puntenlijst

 

Dit werkt overigens niet als je complete tekst kopieert/plakt. Zet je echter in je type flow dan geldt: Minder muis kliks en lekker door typen! 😉

Website favicon instellen

Favicon configureren in WordPressWaar je voorheen veelal nog met de hand, of d.m.v. plugins, je website icoon moest inregelen kan het nu met WordPress zelf. Dit doe je als volgt:

  • Ga in het dashboard Naar: Weergave > Customizer > Site identiteit
  • Klik onder Favicon op ‘Selecteren’
  • Kies je afbeelding en klik op ‘Selecteren’
  • Stel de maat in en kies ‘Bijsnijden’
  • Kies bovenin voor ‘Opslaan en publiceren’

Favicon in tabblad en favoriet

Voila! … Je favicon vanaf nu in tabblad en favorieten van je website bezoekers

Website favicon probleem

Kan je “Site identiteit” niet vinden onder Customizer? Na een korte test bleek dat er voor het instellen van je favicon afhankelijkheid bestaat naar je thema. Het kan aldus zijn dat je met jou thema dit niet in kan stellen. Naar verwachting zullen thema developers dit in de toekomst wel ondersteunen.

Wordpress menu customizer

Menu voorbeeld

WordPress heeft de afgelopen versies de website Customizer preview al vele uitbreidingen toegedaan. Daar is met WordPress 4.3 ook de menu editor aan toegevoegd. Je kan nu menu opties toevoegen aan je navigatie balk, maar eerst zelf beoordendelen of het wat is. Daarna pas stel je ze met een druk op de knop beschikbaar voor je bezoekers.

 

Wachtwoord opzet verbeterd

Als laatste punt maar niet onbelangrijk; WordPress 4.3 heeft een beter wachtwoord beleid. Je ziet als je zelf wachtwoorden aanmaakt of ze voldoende sterk zijn. Tevens kan je jezelf via het dashboard “Op alle overige locaties uitloggen” (denk aan mobieltje of internet cafe). Bij die laatste moet je je sowieso erg bewust zijn van het feit dat je je wachtwoord op de computer van iemand anders intypt.

Hoe dan ook … Veel plezier met je nieuwe WordPress versie! 😉

Heb je vragen laat dan gerust even een reactie achter.