Als succesvol ondernemer werk je graag efficiënt, daarom krijg je van ons de nieuwtjes en timesavers uit WordPress 4.5 in vogelvlucht. Wordpress 4.5 is overigens genoemd naar Jazz saxofonist Coleman Hawkins.

Wordpress 4.5 aka Coleman HawkinsWe hebben onze klanten reeds probleemloos voorzien van WordPress 4.5. Er zijn een aantal beveiligingslekken vrijgegeven over versie 4.4 (zie onderaan), dus zorg dat je website up to date is en daarmee veilig! Liever tijd besparen en de upgrade laten doen door een specialist? Neem even contact op.

Aldus, de nieuwtjes, in volgorde van cool en tijd besparend …

Inloggen met je email adres

Deze vinden we echt geweldig, geen aparte gebruikersnaam meer om te onthouden.
Wordpress 4.5 - voortaan inloggen met email adres
Vanaf nu log je op je WordPress Website gewoon aan met je email adres. Super handig!

Direct in je tekst links toevoegen

Met de ‘Inline Link Editor’ kan je in de tekst die je aan het schrijven bent direct woorden omzetten naar een hyperlink.
wordpress 4.5 - Super eenvoudig inline van tekst een link maken
Zien wat je doet, zonder extra schermen. Vlot gedaan!

FAVICON uploaden en bekijken

Had je nog geen Favicon? Nu uploaden! Met WordPress 4.5 nog makkelijker te realiseren en het geeft je website meer identiteit.
wordpress 4.5 Een favicon uploaden en bekijken
Met de verbeterde preview functie kan je je afbeelding direct uitsnijden (croppen) en meteen zien wat het eindresultaat wordt. Slim van WordPress!

HTML commentaar snel modereren

Voor mensen die veel reacties krijgen op hun blogposts en pagina’s; De commentaar moderatie is aanzienlijk verbeterd.
wordpress 4.5 commentaar modereren in HTML

Snel bewerken (modereren) van reacties voor je ze toelaat. Tevens zie je sinds WordPress 4.5 ook de html weergave zoals het hoort. Duidelijk en weer tijd bespaart. Wij houden ervan!

… 59 sec … 60 sec … je bent halverwege! We hebben nog een paar leuke updates, maar de vraag is of je nóg een minuutje hebt ?

Snel bloggen met auto tekst conversies

De conversie van zogenaamde Markdown naar HTML was er al in vorige versies, maar deze is verder uitgebreid.


Handig voor ondernemers die veel schrijven!

Mobiele Previews

Met dat er sinds 2014 meer mobiele bezoekers zijn dan desktop internetters is een mobiele preview onontbeerlijk als je aan je website werkt.
 wordpress 4.5 - Preview verschillende aparaten

In WordPress 4.5 krijg je middels de ‘preview voor mobiel’ een goede indicatie over hoe je website er op mobiel en tablet uitziet.

Let op: Om qua conversie/marketing het optimale uit je website te halen, dien je altijd op verschillende mobielen toestellen en tablets te testen hoe het er voor je bezoekers uitziet. (CAP5 je hierbij uiteraard helpen!)

Theme Logo Support

Met WordPress 4.5 kan je een logo uploaden en eerst in preview modus bekijken.
 wordpress 4.5 logo preview
Eerst testen, en dan pas live zetten. Altijd handig en je bezoekers hebben er geen last van. Het is wel iets dat door de ontwikkelaars van jou thema ondersteund moet worden.

Onder de motorkap

Verder zijn er diversen nieuwigheden doorgevoerd voor ontwikkelaars. Onderliggende onderdelen als jQuery zijn weer ge-update en ook software code en template gebruik is verder verbeterd. Dus ook waar je het niet direct ziet wordt WordPress steeds beter!

Wil je nog zorgelozer? Laat dan je website bewaken en onderhouden door CAP5 … Kijk op WordPress Hosting.

1. Referenties naar de genoemde beveiligings lekken: 8473, 8474 en 8475. (Engels!)