Over Gerard Petersen

35 jaar ICT en 10 jaar ondernemerschap

Oog voor de mens temidden alle techniek

Ik heb onder andere veel ervaring opgedaan door mijn werkzaamheden voor werkgevers in diverse datacenters. Zo heb ik server clusters en netwerken opgezet en het beheer daarvan gedaan. Software development ervaring heb ik met name opgedaan bij het zelf ontwikkelen van applicaties als operationele oplossing. Dankzij deze ervaring kan ik mij goed verplaatsen in de rol van software ontwikkelaar en data analist.

Aansluiting bij bedrijfsmanagement

Daarnaast heb ik diverse rollen vervuld als technisch projectleider en tech- en teamlead. In die rollen heb ik altijd de ambitie gehad om een directe aansluiting te hebben op de hogere bedrijfsdoelstellingen en zo van toegevoegde waarde te zijn voor het bedrijfsmanagement. Daardoor, alsmede de overstap naar ondernemer, is er ook begrip ontwikkeld voor de belangen vanuit bedrijfsdoelen en management.

Impact voor maatschappij

De reden dat ik CAP5 ben gestart, is om via een divers aanbod van opdrachtgevers mijn impact uit te breiden. Mijn grootste wens is om met de opbrengsten van CAP5 iets te kunnen betekenen voor maatschappelijke initiatieven.

Mens en techniek samenbrengen

Ik geloof in een optimale combinatie tussen mens en techniek. Het een kan niet zonder het ander. Naast ICT, moet men oog hebben voor de mens. Vakkennis samenbrengen met begrip voor de mens. De techniek is voor mij veelal niet de uitdaging, immers alles is op te lossen. De mens, de verandering, de weerstand die verandering met zich meebrengt, is het proces waar je echt de vruchten plukt. Het is een proces waar je samen doorheen zal moeten om op de nieuwe plek te komen, het proces naar groei en verbetering. Dit proces is wat mij drijft en waarin ik het verschil kan maken.

Samenwerken?

Sparren met iemand kan je veel inzicht geven. Ik hoor graag wat je uitdagingen zijn.

Open chat
1
Hulp nodig?
Scan de code
Hi 👋 ... kan ik je helpen?