CAP5 Hosting producten vergelijkenDe nieuwe Hosting pakketten staan online op cap5.nl. Daarmee ook nieuwe content, een nieuwe indeling, maar belangrijker nog, de mogelijkheid om direct online je nieuwe veilige WordPress installatie aan te vragen.

Met dat je in de weer gaat met persoonsgegevens krijg je direct te maken met CBP ofwel College bescherming Persoonsgegevens. Die stelt namelijk dat je bij verwerking van persoonlijke informatie van bezoekers verplicht bent een SSL verbinding (HTTPS) te gebruiken. Dat geldt ook als je ‘met 1 click’ een Woocommerce webshop in de lucht brengt. Na die ene click ben je er dus nog niet. Denk er, overigens meer als website bezoeker, aan dat er bij websites waar men geen (https) gebruikt mee geluisterd kan worden. Dus wees je altijd bewust van hoeveel en welke informatie je ergens invult.

Daar CAP5 B.V. ‘Chef kok’ is als het aankomt op SSL certificaten, willen we natuurlijk een Extended Validation (EV) certificaat, die met die mooie groene balk, maar uiteraard voor het betrouwbare karakter dat hier mee gepaard gaat. (Voor de techy’s: SHA2 en 2K sleutels). Zoals je met marketing hopelijk al doet geldt ook hier dat je na moet denken over je doelgroep. Zo kijken we dus even naar de impact van het inzetten van een EV certificaat. Doordat Microsoft voor Windows XP de EOL (End of life) datum had aangekondigd en deze inmiddels verlopen is zit daar zo’n beetje het omslagpunt. Door een EV certificaat te gebruiken sluit je Internet explorer (IE) gebruikers op een Windows XP PC met SP2 of lager uit van toegang. IE8 om precies te zijn omdat IE9 niet op Windows XP kan. Dit wordt niet ondersteund en met de verstreken EOL van Windows XP komt het er dus ook niet meer.

Zo zijn de feiten want de ondersteuning van de versleuteling van dataverkeer bij IE licht besloten in het besturingssysteem. In tegenstelling tot Firefox en Chrome want die hebben hun eigen crypto ondersteuning aan boord. Met één van voornoemde twee zou je op een oude windows XP installatie wellicht nog online uit de voeten kunnen. Even de proef op de som want al die informatie is tegenwoordig online beschikbaar.

Internet Explorer statistics

Als ik de statistieken bekijk op het moment van schrijven (mei 2014, ref: w3schools.com) is de hoeveelheid IE gebruikers nog 9%. Ik sla de verwaarloosbare hoeveelheid IE7 gebruikers voor het gemak even over en kijk naar de IE8 gebruikers, te weten 2,1% van voornoemde 9%. Nu draait IE 8 nog net op Windows XP dus van elke 100 bezoekers kunnen er 2 mogelijk niet meer op de website terecht als het Extended Validation SSL certificaat op cap5.nl live gaat. Denk er om, de trend bekijkend voor IE8, zal dit probleem over 5 maanden sowieso niet meer relevant zijn. Het gebruik neemt namelijk met 0,3 % per maand af.

Browser markt aandeel trend

Je kan debatteren over die laatste 2% maar als professionele Managed WordPress Hosting partner vind ik dat je voorop hoort te lopen als het gaat over (kennis van) beveiliging en wetgeving. Naast deze amusante verhandeling over browser statistieken en beveiliging is dit uiteraard de belangrijkste boodschap: Binnenkort staan de nieuwe Hosting pakketten van CAP5 online. Daarover volgen gegarandeerd nog publicaties 😉