Wordpress Thumbnail View Media BibliotheekSinds vorige week is WordPress 4.0 beschikbaar. Deze keer een ode aan Benny Goodman. Na een kleine week proef draaien is vandaag de upgrade doorgevoerd. In dit artikel de nieuwtjes en de ‘even opletten’ zaken die wij voor je hebben uitgezocht.

De upgrade naar WordPress 4.0 heeft geen schokkende verschillen ten opzichte van versie 3.9. Er zijn echter wel een aantal cosmetische en functionele verbeteringen aangebracht. Allemaal om jou het leven als beheerder of gebruiker weer een stukje eenvoudiger maken.

 

Vertaling beter hanteerbaar

WordPress heeft een verbeterde opzet voor het gebruik in andere talen. De instelling WPLANG in de configuratie is komen te vervallen. Dit kan je nu mooi doen in het dashboard onder:

Instellingen > Algemeen.

Wordpress Taal Instellen

 

LETOP: De taal in je dashboard is de taal die je terug ziet op je website (aangenomen dat je een thema hebt die dit ondersteund). Heb je nederlands publiek maar heeft een engels dashboard de voorkeur? Houdt hier dan rekening mee.

TECHNOTE: Er is m.b.t. de taal instellingen enige ambiguïteit gezien tijdens de upgrade naar versie 4.0,  het instellen van de taal en het verwijderen van de WPLANG variabele uit wp-config.php. Wordpress kijkt naar de taal van je browser en installeert/update zonodig de bijbehorende Language Pack. Trefzeker van WPLANG af te stappen zonder overlast voor je gebruikers gaat het beste als volgt:

  • WPLANG nog even op NL laten staan
  • Upgraden naar WordPress 4.0
  • Je taalkeuze via het dashboard instellen op Nederlands
  • Dan de WPLANG instelling verwijderen uit wp-config.php

Problemen? Vragen en opmerkingen zijn van harte welkom. Laat dan even een reactie achter of neem contact op.

 

Nieuwe media bibliotheek weergave

Zoals ik op de CAP5 Facebook pagina al eerder liet zien heeft de media bibliotheek een nieuw design erbij, namelijk de thumbnail weergave. Deze laat in een oogopslag netjes alle afbeeldingen naast elkaar zien. Zo heb je vlot de afbeelding gevonden die je zoekt.

Wordpress Thumbnail View Media Bibliotheek

 

Video URL’s direct als voorbeeld zichtbaar

WordPress 4.0 ondersteund nu ook voorbeeld weergave van video’s tijdens het bewerken van pagina’s. Het simpelweg (kopieren en) plakken van een bijvoorbeeld een youtube url in een pagina, geeft direct het video voorbeeld weer

Wordpress Video in pagina bewerking

 

Zijmenu altijd beschikbaar tijdens bewerken

Heb je wel eens lange pagina’s of blog posts bewerkt? Voorheen moest je veel naar boven en naar beneden scrollen maar dat hoeft niet meer. Als je nu in je pagina naar beneden scrollt blijven in het zijmenu de widget permanent zichtbaar.

Zoals je ziet, tijdens het scrollen blijft het rechter zijmenu in beeld.

 

Beter zoeken naar plugins

Zoeken naar plugins geeft sinds WordPress 4.0 een overzichtelijker resultaat terug. Van de gevonden plugins zie je nu hoe populair ze zijn, hoe ze beoordeeld worden, een afbeelding erbij en een korte omschrijving. Zie je de plugin die je hebben wilt kan je hem ook direct installeren.

Wordpress Plugins Zoeken

 

Succes met je update en veel plezier met WordPress 4.0!

Wil je geen omkijken meer hebben naar je WordPress website? Wordt dan CAP5 klant en laat alle updates voor je verzorgen. Heb je vragen of wil je meer weten neem contact op.